Harmittaa aika ankarasti. Ei se mitään, että tentti meni odotetusti päin rumia asioita. Maanantaiksi vaan pitäisi lukea joku 40 sivua silkkaa hepreaa. Tosi kiva ettei kurssi ole vielä edes alkanut, ja mun pitäisi nyt käyttää tämä tentin jälkeinen viikonloppu siihen että opettelisin asioita joista en oo koskaan aiemmin kuullut.

Logiikan kurssi on vaikeinta mitä mä olen koskaan kohdannut. Filosofian historian kurssissa epäonnistuminen johtui vain ja ainoastaan laiskuudesta, mutta nyt on kyse siitä, etten tajua sanaakaan. Toinen kurssikirjoista on von Wrightin eli se löytyy suomeksikin, katotaan jos siitä olisi jotain iloa. Toinen on englanniksi, mutta ei se ole kyllä yhtään sen helpompaa kuin ruotsiksi, kun aihe on näin älytön. Mulla on lisäksi ilmeisesti väärä kirja, koska siitä on tullut joku uusi painos, johon on luultavasti korjattu pari pilkkuvirhettä ja lukujen järjestystä sekoitettu hieman niin, että opetuksen seuraaminen vanhan kirjan kanssa olisi vaikeampaa. Aion kuitenkin sanoa opettajalle, etten ymmärtänyt lausetta, jossa luki että kirjan pitää olla revised edition, koska menin sekaisin kun samassa lauseessa oli ruotsia ja englantia. Ne on toistaiseksi sietäneet suomalaisten oikkuja aika hyvin, toivottavasti tämä menee vielä läpi.

Yritän tänään saada tämän asunnon siivottua ja sen jälkeen katson vähän sitä logiikkaa. Maanantaina on ryhmäseminaari, johon liittyy jotain tehtäviä. Jos systeemi on sama kuin viime kurssilla, tehtävät pitäisi tehdä ennen seminaaria (ja luentoa), ja käydä läpi pienryhmänsä kanssa. Itse seminaarissa sitten keskusteltaisiin jos on jotain epäselvää (en ole vielä saanut selvyyttä siihen, että jos kaikki on epäselvää, mitä sitten tehdään). Ikävä kyllä mitään tehtäviä ei ole meille annettu. Kolusin läpi kurssin nettisivun, mutta ei niitä löytynyt. Menee pikkuhiljaa hermot näihin ruotsalaisten "käytäntöihin"... En muutekaan arvosta sitä, että jo ennen kurssin alkua pitäisi lukea älyttömät määrät tekstiä. Viime kurssinkin ekalla luennolla proffa luetteli vaikka millä mitalla muutoksia joka kohtaan, niin kiva jos nyt luen miljoona sivua vaikeaa tekstiä ja sitten saankin maanantaina kuulla, ettei olisikaan tarvinnut, tai että sivut olikin väärät, lue ne seuraavat sata. :'( Tämäkö on nyt sitten sitä logiikkaa?