Alkaa tuntua jo toiselta kodilta tää koulu, kun vietän kaiken aikani täällä :D

Eilen löysin telkkaristani mitä mainiompia kanavia, tosin suomikanavaa siihen ei ole viritetty. Sen ohjelmatarjonta on kyllä aika heikko, siellä on vaan jotain uutisia ja ikivanhoja sarjoja, ja jotain lastenohjelmia. Ei kovin tarpeellinen siis. Katoin kuitenkin Ensam mamma söker -sarjan ekan jakson, vaikutti tosi lupaavalta :D Suomessakin taitaa pyöriä sama formaatti, Sinkkuäidille sulhanen. Katsoin myös amerikkalaisen komedian nimeltä Hitch, oli ihan hauska.

Eilen tutustuin myös kotiseutuuni hieman enemmän ja kävelin verkkaisesti rantaa ympäri. Sieltä paljastui avara vehreä puisto sekä useampia kahviloita/ravintoloita, mitä lie. Tänään ajattelin illalla tutustua Kungsholmeniin toisesta suunnasta ja rohkaistua kävelemään vähän kauemmas omaa asuntoa. Siellä on aika mukavaa ja rauhallista, paitsi että metroaseman luona on kovasti liikennettä, paljon kauppoja ja siten paljon ihmisiä. Ostin eilen omasta pikku-Åhlénsista Kari Hotakaisen Juoksuhaudantien ruotsiksi, jotta olisi jotain tekemistä kun tenttikirjaa ei enää jaksa lukea eikä tv:stä tule mitään. Opin samalla ruotsia, ja voin nostalgisesti muistella kauniita Maununnevan maisemia. (olen ollut siellä kerran, mutta sekin riittää)

Vitsit, kun kodin kaapeliverkon Com hemin kautta saisin tosi kätevästi laajakaistan, mutta vuokranantajat väitti ettei sitä pysty ottamaan sitä kautta. Kyllä ne varmaan  tietää kun ovat ruotsalaisia ja tuntevat nää systeemit, mutta en oikeen tiedä mitä muutakaan kautta sen netin saisin. Ja toi Com hem ei oo edes kovin kallis, jos ottaa vähän vähemmän pro-liittymän. Mun täytyy varmaan mennä johonkin niiden liikkeeseen kysymään ihan kasvotusten.. Olis meinaan ihan kiva saada nettiyhteys kotiin, alkaa pikkusen turhauttaa tää jatkuva koululla roikkuminen. Toisaalta on ihan kätevää ettei kotona ole nettiä, tulee tehtyä vähän muutakin... Mutta esim. eilen sen ajan minkä olisin käyttänyt netissä normaalisti, käytin lukemalla ruotsin Glamour-lehteä jonka ostin muuten vain siksi että sen mukana sai Kenzon Amour-hajuveden :D Mutta on siinä ihan hyviä artikkeleitakin... Yhtä kaikki aikaa ei tule kuitenkaan kulutettua järkevästi tenttikirjaa lukien, niin että yhtä hyvin mulla vois olla siellä netti.

Alan hieman jo kyllästyä tähän maahan. Yleensähän kaupunkimatkalla Euroopassa ollaan korkeintaan viikko, nyt alkaa siis jo mennä hiukkasen yli. Tärkeimmät nähtävyydet on nähty, "paikallisia" ruokia maistettu, ruokakaupassa käyty ja samanlaiseksi Suomen kanssa todettu. Eli siis olen aivan totaalisen valmis lähtemään takaisin kotiin milloin hyvänsä...