No niin. Taas täällä sataa. Mietin jo hetken kotiin jäämistä, mutta päätin kuitenkin uhmata luontoa ja tulin keskustan kautta tänne yliopistolle metrolla (järkeilin, että bussipysäkillä joutuu odottamaan sateessa, metroasemalla taas on kuivaa, mutta tietty metroasemalle oli hiukan pitempi matka kuin bussille!). En muuten varmaan enää koskaan mene keskustaan lauantaina. Siis siellä kadut lainehti koska satoi niin rankasti, mutta silti koko keskusta oli tupaten täynnä edestakaisin harhailevia turisteja. Ja jokaisella oli tietysti ensimmäisestä vastaantulleesta turistikaupasta ostettu heiveröinen sateenvarjo, ja kun kaikki sadat tai tuhannet heiveröiset sateenvarjot joutuivat rannikkokaupungin tuulen armoille, ei niistä ollut jäljellä enää kuin rangat, ja märkiä sateenvarjokankaita lojui ja lenteli siellä täällä. Oli aika kamalaa. Huumoria tilanteeseen toi satapäinen joukko iloisia tanskalaisia (ehkä on joku jääpallo-ottelu tms, kisaturisteilta ne vaikuttivat), jotka olivat jo puoli kahden aikaan kännissä kuin käet eivätkä välittäneet sateesta ollenkaan, istuivat vain riemuissaan terassilla kaljalla, huusivat ja lauloivat juomalauluja. Hulluja nuo tanskalaiset.

Kävin minäkin turistikaupassa, olenhan kuitenkin vielä osittain turisti. Yritin kyllä etsiä tiettyä tuotetta Åhlénsilta, kun sinne olisi päässyt metrolta suoraan, mutta ei niillä ollut. Jouduin siis rämpimään lainehtivaa Drottninggatania 50 metriä linnalle päin saadakseni etsimäni tuotteen. Noinkin lyhyen matkan aikana kenkäni ehtivät kastua niin läpikotaisin, että olen varmasti huomenna flunssassa. Onneksi äiti ja isä tulee hoitamaan. Huolestuin laukussani olevasta tietokoneesta siinä määrin, että ostin kuin ostinkin sellaisen heiveröisen sateenvarjon joka menee tuulessa rikki. Onnistuin silti kuljettamaan sen turvallisesti Sergels torgin asemalle ja pääsin sitten vihdoin metrolla tänne koululle. Mutta jalkoja palelee edelleen.

Eilen oli kamala päivä. Luin aamulla lehdestä, että illalla tulee Ensam mamma söker. Odotin sitä koko päivän, ja kiiruhdin seitsemäksi koululta kotiin ehtiäkseni katsoa sen. Kaikki oli hyvin siihen asti, kunnes tajusin, että eihän tässä alussa kerratakaan mitä edellisessä jaksossa tapahtui, vaan kyseessä oli uusinta. :'( Olishan se pitänyt arvata, kun eka jakso kerran tuli viime sunnuntaina. Mutta olen täällä vähän sekaisin päivistä...

Paitsi että eilen valmistin vahingossa uuden lempiruokani! Mulla oli pari tomaattia, mozzarella ja kaksi vanhaa ruukkusalaattia, tavallinen lehti- ja romainesalaatti. Ajattelin käyttää ne kaikki kerralla loppuun ja pilkoin sekaisin kulhoon ja pistin perään öljyä ja balsamicoa, sitä lorahti aika reilusti... Sen oli tarkoitus olla lisuke, mutta sen syötyäni en voinut kuvitellakaan syöväni enää mitään, tulin ihan täyteen. Oli älyttömän hyvää, suosittelen. Vois tänäänkin tehdä, jos jaksan käydä kaupassa hakemassa uutta salaattia. Mulla on kyllä jääkaapissa kaksi lehtipihviä mitkä mun oli tarkotus syödä eilen, onneksi niissä on suhteellisen pitkä päiväys..

Jee mutta huomenna äiti ja isä tulee tänne Volvolla ja tuo mulle kaikkea tavaraa. On ihan kiva saada esim. pöytä ja kirjahylly. Ja ne tuo mulle ehkä alkoholia laivalta :) Tarjoan niille kenties taalainhevoskeksejä joita ostin eilen Ikeasta, maistoin muuten tänään niitä ja oli kyllä älyttömän hyviä. Täytyy varmaan ostaa kunnon varastot niitä :D